Słodka i chrupiąca beza. Jak ją podać na przyjęciu?
Beza to przysmak, który uwielbia praktycznie każdy. Pyszna i chrupiąca świetnie się nadaje na popołudniowe spotkania przy kawie z przyjaciółmi, a także na przyjęcia. Jednak beza w klasycznej formie okrągłego tortu bywa kłopotliwa podczas porcjowania i podana gościom na talerzykach może wyglądać nieestetycznie. Warto więc zapoznać się z interesującymi i niestandardowymi sposobami przygotowywania i podawania bezy.
Gniazda bezowe – nieszablonowe rozwiązanie, które zachwyci każdego
Na przyjęciu świetnie sprawdzą się klasyczne ciastka bankietowe, z którymi świetnie będą współgrały tzw. gniazda bezowe. Prezentują się one bardzo atrakcyjnie i są pyszne. Gniazda można przygotować w różnych wariantach, zależnie od własnych preferencji i aktualnie posiadanych składników. Świetnym rozwiązaniem będą gniazda bezowe z serkiem mascarpone i różnymi dodatkami. Można także połączyć je z owocami, musem, galaretką czy atrakcyjną posypką. Gniazda bezowe stanowią same w sobie idealną dekorację stołu – beza i krem formowany szprycą cukierniczą wyglądają pięknie, a ciastek w takiej formie nie trzeba dzielić.
Co ważne, można zdecydować się na różne rozmiary i kształty bezowych deserków. W ostatnim czasie bardzo modne stało się organizowanie przyjęć w określonym stylu. Wystarczy tylko dobór określonych dodatków, a gniazdo bezowe doskonale wpisze się w wybrany motyw przewodni.
Pięknie podana beza na przyjęciu
Warto zdecydować się podanie bezy formie porcjowanych gniazd na przyjęciach, a także podczas zwyczajnych spotkań z przyjaciółmi. Jest to przepyszna i wygodna propozycja, którą z pewnością docenią starsi i młodsi miłośnicy smakołyków.
Gniazda bezowe z różnymi dodatkami to świetne rozwiązanie. Można je wykonać samodzielnie lub wygodnie zamówić w cukierni gotowe zestawy przygotowane według indywidualnych preferencji.