Rodzaje tortów:

Torty tradycyjne
Torty pokryte warstwą bitej śmietany z dekoracją z czekolady lub kompozycją ze świeżych owoców. Sprawdzaja się na wszystkie okazje i proponujemy je osobom które niekoniecznie lubią bardzo słodkie torty. Bita śmietana której używamy do ich produkcji to naturalna śmietana niepasteryzowana zwierzęca dzięki czemu smak tortu jest delikatny, naturalny i zawsze niezapomniany.

Torty z nadrukiem na opłatku
Torty z nadrukiem zdjęcia na jadalnym opłatku przy użyciu naturalnych barwników. Zdjęcie do nadruku należy wysłać do nas drogą mailową. Taki tort to fantastyczny prezent który zawsze uciesy bliską osobę. Technologia nadruku na jadalny opłatek to opcja która daje szerokie możliwości i nadaje personalny charakter tortu podczas przyjęcia okolicznościowego.

Torty z rysuknkiem z żelu
Torty z ręcznie wykonanym obrazkiem z żelu robionym metodą witrażową. Wszystki składniki użyte do barwienia żelu są naturalne dzięki czemu torty są fantastycznym prezentem dla dzieci.

Torty z masy cukrowej z figurką
Torty pokryte włoska masą cukrową najwyższej jakości. Figurka na torcie może być wykonana według danego wzoru nawiązując do ulubionej kreskówki dziecka czy też innej postaci. Torty z masy cukrowej z uwagi na pokrycie masą cukrową są nieco cięższe niż te pokryte bita śmietaną dlatego sugerujemy przy ich zamówieniach zakładać ok. 120/150g/os.

Zobacz galerię tortów

Smaki tortów:

Większośc smaków tortów które wykonujemy to torty na bazie delikatnej bitej śmietany pochodzenia zwierzęcego. Torty są delikatne, zazwyczaj przełożone cienką warstwą marmolady lub konfitury owocowej w zależności od smaku tortu który się wybierze. Smaki na bazie bitej śmietany są delikatne i lekkie jednak przy większych tortach proponujemy smaki kremowe lub te na bazie mascarpone. Istnieje również możliwość zamówienia tortu na bazie każdego ciasta deserowego z naszego katalogu ciast. Poniżej lista smaków tortów które proponujemy:

Torty na bazie bitej śmietany:

Śmietankowy bez dodatku owoców na jasnym biszkopcie
Śmietankowy z kawałkami brzoskwiń na jasnym biszkopcie
Śmietankowy z wiśnią w alkoholu na ciemnym biszkopcie
Śmietankowo- truskawkowy na jasnym biszkopcie (jedna warstwa śmietankowa, druga truskawkowa)
Śmietankowo- malinowy na ciemnym biszkopcie (jedna warstwa śmietankowa, druga malinowa)
Śmietankowo- czekoladowy na jasnym biszkopcie (jedna warstwa śmietankowa, druga czekoladowa)
Śmietankowo- jagodowy na ciemnym biszkopcie (jedna warstwa śmietankowa, druga jagodowa)
Śmietankowo- porzeczkowy na ciemnym biszkopcie (jedna warstwa śmietankowa, druga jagodowa)
Śmietankowo- wiśniowy na ciemnym biszkopcie (jedna warstwa śmietankowa, druga wiśniowa)
Śmietankowy z toffi na jasnym biszkopcie nasączony ciemnym syropem przełożony bita śmietana i kajmakiem (na bazie ciasta toffinka)
Czekoladowy na ciemnym biszkopcie
Mocno czekoladowy na ciemnym biszkopcie (tort na bazie biszkoptu i czekoladowego ganache)
Czekoladowy z wiśnią w alkoholu na ciemnym biszkopcie
Czekoladowo-śliwkowy na ciemnym biszkopcie
Czekoladowo-truskawkowy (jedna wartswa czekoladowa, druga truskawkowa)
Malinowy na bazie prażonej maliny i bitej smietany na ciemnym biszkopcie
Malinowy na bazie bitej śmietany i świeżych malin na ciemnym biszkopcie (dopłata)
Truskawkowy na bazie prażonych truskawek i bitej smietany na jasnym biszkopcie
Truskawkowy z bitą śmietaną i świeżymi truskawkami na jasnym biszkopcie (dopłata)
Tiramisu

Torty na bazie mascarpone i bitej śmietany:

Truskawkowy z mascarpone ze świeżą truskawką na jasnym biszkopcie (dopłata)
Truskawkowy z mascarpone ze świeżą truskawką na ciemnym biszkopcie (dopłata)
Mascarpone z pistacją i likierem na jasnym biszkopcie (dopłata)
Mascarpone z pomarańczą i likierem na jasnym biszkopcie (dopłata)