Chrupiące dodatki w ciastach – nasze propozycje

Data:
chrupiace-dodatki-w-ciastach-nasze-propozycje

Wszyscy mamy czasem ochotę zjeść coś słodkiego. Najlepiej jeśli wypieki są przygotowane z najlepszej jakości składników i smakują jak ciasta domowe. Wtedy taki kawałeczek słodkości jest niezwykłą przyjemnością dla podniebienia. Dostępność różnorodnych ciast i tortów w cukierni Bizon sprawia, że każdy z całą pewnością znajdzie coś pysznego dla siebie. Niezależnie od tego, czy jesteś fanem mas budyniowych, bitej śmietany, galaretek, czekolady czy ciast kruchych, wśród niezwykłych połączeń i kombinacji będziesz mógł znaleźć idealne połączenie smakowe. A co powiesz na dodatek chrupiących orzeszków czy prażynek?

Przyjemna niespodzianka, czyli chrupiąca warstwa w cieście

Przyjemnie jest, kiedy ciasto rozpływa nam się w ustach i zaskakuje nie tylko smakiem, lecz także konsystencją. Lubimy połączenie słodkości z orzeźwiającym kremem lub owocami. Coraz częściej chcemy jednak poczuć coś chrupkiego w ustach, co zapewnia wyjątkowe doznania. Czasem mogą być to zatopione w kremie orzechy lub migdały, innym razem ciasteczka kruche, wiórki kokosowe czy płatki zbożowe. Delikatne płatki migdałów, wyraziste orzechy włoskie czy arachidowe posypane na wierzchu ciasta stanowią wspaniałe dopełnienie wypieku – znajdziecie je w Cieście Karmelowym, Amaretto czy w Metrowcu. Ale to nie wszystko! Tak jak w cukierkach czy batonach przyjemnie chrupią prażynki, tak samo w ciastach możemy liczyć na pyszną chrupką warstwę. Jest ona ciekawym urozmaiceniem i kontrastem dla pozostałych gładkich kremów i mas. Ponadto warstwy prażynkowe zaskakują nas swoim smakiem, ponieważ można je łączyć z różnego rodzaju czekoladami – białą, deserową czy mleczną bądź też pastami czy kremami. Niezależnie od użytych składników, takie połączenia są przepyszne i zadowolą nawet najbardziej wymagających smakoszy.

Ciasta, torty i inne pyszności

Kto z nas nie lubi usiąść spokojnie z gorącą herbatą lub kawą przy pysznym kawałeczku ciasta? Uwielbiamy zarówno te tradycyjne wypieki jak szarlotka, sernik, keks lub babka, jak i ciasta z bitą śmietaną i budyniem czy te na bazie kremu. Idealnie jest, kiedy możemy połączyć tradycję z nowoczesnością, czyli pyszny smak z czymś nowym i zaskakującym. Takim połączeniem jest bez wątpienia ciasto Chrupek Wiśniowy.

chrupek wiśniowy

Oprócz dobrze nam znanego smaku owoców w aksamitnym kremie, zawiera w sobie przepyszną wyśmienitą chrupką warstwę. Niewątpliwie kolejnym hitem z chrupiącym dodatkiem jest ciasto Słony Karmelek – delikatne ciasto o smaku słonego karmelu z dodatkiem warstwy chrupiących orzechów i herbatników. To jedno z ciast w Cukierni Bizon, któremu po prostu ciężko się oprzeć.

słony karmelek

Zaskakujące połączenia smakowe odnajdziemy również w tortach, w których niejednokrotnie jedną warstwę stanowią prażynki zatopione w pysznym kremie lub czekoladzie. Połączenia prażynki z białą czekoladą oraz kremem kokosowym to prawdziwa uczta dla podniebienia. Takie kompozycje smakowe są nie tylko pyszne, ale i popularne w ostatnim czasie.

Ciasta i torty to prawdziwy rarytas dla fanów słodkości, idealnie jest, kiedy wygodnie można je kupić w cukierni i delektować się ich niezwykłym smakiem. Warto próbować różnych propozycji i niecodziennych połączeń by odkryć, te, które najbardziej lubimy.